För allt smör i Småland

Följ mitt äventyr i Santa Barbara.

Mothaar!

Publicerad 2012-11-15 22:58:37 i Allmänt,

(Rubriken är tänkt ska sägas med en brittisk accent, åt harry potter hållet.) Jag pratade nyss med min mamma, hon hade somnat i soffan och det var tydligen därför hon missade mitt samtal tidigare under dagen. Det var ett kort samtal för att mor min var på tok för trött så det blir ett längre samtal nu i helgen istället.

Jag berättade om en dröm jag totalt hade glömt bort men kom på igen för jag pratade om jobbet. Jag hade en dröm om att någon sa att allt inte var som det verkade och att flera av brudarna jag gillar så mycket på jobbet inte alls gillar mig, de hatar mig. När jag berättar detta så säger jag att det verkligen kändes som om att det var sant när jag vaknade och att jag fick total panne och blev jätteledsen för jag gillar verkligen mina jobbarkompisar. Det kändes så verkligt för det var någon i min närhet som sa det till mig i drömmen. Min mamma säger; "Jo men det var jag som sa det". Jag visste givetvis att hon ljög och hon kunde ju inte hålla sig för skratt längre än i tio sekunder men ändå, när man äntligen får prata med mor-fan så hittar hon på sådanahär lurigheter?! Men jag fejkade att jag började gråta för att hon inte skulle ha någon julgran hemma, efter att ha sett hennes fejs när hon verkligen trodde att hennes snart 20-åriga dotter grät över att hon inte skulle ha julgran hemma när hon åker och ska fira jul med samma dotter i Amerika = PRICELESS.

Men snart kommer min mamma äntligen hit, det är bara fem veckor kvar. Helt sjukt! Jag saknar henne och resten av min familj så sjukt mycket trots alla roligheter som händer här borta. Ska bli så skönt att jäklas med henne på riktigt och inte via en datorskärm, och att bli lite sugarmamma-d det ligger inte helt fel det heller ;)

OMG OMG OMG OMG OMG!!

Publicerad 2012-11-15 20:58:50 i Allmänt,

Jag tror att jag smäller av! Jag har sprungit omkring och hoppat och knappt kunnat andas! Varför? JO FÖR DET HAR KOMMIT UT INTE BARA ETT UTAN HELA TVÅ AVSNITT AV THE REAL HOUSEWIVES OF BEVERLY HILLS! Som jag har väntat, så mycket att jag tillochmed glömde bort när säsong tre började. Det bästa är att jag nu får två avsnitt på en och samma gång. Det väger faktiskt upp det faktum att min mamma inte svarade på skype fastän vi hade bestämt att vi skulle prata.. Får väl se vad hon har att säga till sitt försvar, känns som om att det inte är mycket som kan förklara varför hon skulle dissa sin favoritdotter? Jag förväntar mig inte att någon ska förstå den extas jag känner över att en tv-serie äntligen har släppts, eller jo min fina syster Frida förstår nog för hon inser nog att det har börjat när hon läser detta inlägget och kommer kolla på de två senaste avsnitten ASAP, efter att hon har hoppat runt i sin lägenhet av lycka där hemma!

BIg as Mac

Publicerad 2012-11-14 07:14:35 i Allmänt,

Inte nog med att Sammie stod och lagade pannkakor åt mig när jag kom hem efter morgonklassen vi är nyss hemkommna efter en tripp upp till McDonalds! Jag fick mer än bara en bigmac jag lärde mig av vår amerikanska förare att man inte kallar det för menyer utan man kallar det för meals. Detta förklarar varför alla kassördudes har kollat på en som man inte är redig i huvudet när man beställer mat. Så mycket klarnade. 
 
Nu är det iaf dags för att käka den efterlängtade big mac:en och kolla på project runway med Sammie!.
 
 
 
 

Midterm & redovisning!

Publicerad 2012-11-13 18:42:39 i Allmänt,

Usch o fy och blä, idag var det dags för redovisning. Det en del kanske tycker är förvånande att jag Maja Johansson som inte gör något annat än att pratar inte gillar att göra redovisningar men hela engelska grejen gör inte hela saken lättare när man inte heller är säker på kapitlet man ska redovisa. Men hur som haver trots nerver och lite felsägningar så lyckades min grupp skrapa ihop ett A- som jag tar med stolthet och stor förvånning. Inte nog med detta jag fick även tillbaka mitt midterm som jag gjorde förra veckan i samma kurs och fick B+ på det och det är jag sjukt nöjd med för jag gissade på ungefär 10 frågor där jag inte hade hört någonting om de orden som fanns i frågan. Iochmed att jag fick A på det första quizet så pluggade jag inte lika mycket som jag kanske hade behövt för att förra veckan var verkligen kaos i skolan. Om det inte går så bra på midtermen så kan man nämligen väga upp detta med quiz 1 så därför känns det toppen att jag lyckades skrapa ihop ett B+ för då finns det fortfarande chans för ett A i den kursen! Så nu är jag lite uppe i himlen för förra veckan var verkligen sjukt jobbig och med denna presentationen avklarad är det jättelugnt. Har för tusan bara två lektioner till denna veckan!
 
 
 
Här har ni en del av den finfina klänningen för endast 15 dollars!
 
 
 
 

Veterans day dag 2!

Publicerad 2012-11-13 02:27:14 i Allmänt,

Har ingen aning om varför men man firar tydligen veterans day i två dagar för idag är det ingen skola av just denna anledningen. Är nämiligen inte så insatt i alla helgdagar här i amerikat men jag tar alla lediga dagar jag kan få. Efter att ha sovit i över tolv timmar (denna ledigheten var välbehövd) så har jag pluggat lite, blivit filmad av Sammie till en av hennes filmklasser, kollat på project runway och bäst av allt, ätit en riktigt festmåltid.
 
Sallad med kött, bakpotatis och självfallet BEA! Riktigt gott. 
Glad tjej iförd en nyinköpt långklänning häromdagen, som dessvärre inte syns på bild. Endast 15 dollar, bättre än så blir det inte! Nu mina vänner är det dags för att kolla på project runway all stars med Sammie och öva inför en redovisning som jag ska ha imorgon. 

Veterans day!

Publicerad 2012-11-11 18:35:22 i Allmänt,

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det faktiskt veteranernas dag. Jag har absolut ingen som helst aning hur man firar det, om vanliga människor ens firar veteransday. Det känns som om att vanliga människor firar veterans day genom att fira veteranerna på något vänster. Hur som haver så är vi lediga på måndag på grund utav det så jag är inte den som klagar!
 
I fredags var det för övrigt dags för SBCC International Fashion Flair Show Event som jag har jobbat med att marknasdsföra och sälja biljetter för i två av mina klasser. Första showen var kaos och inte så mycket folk men andra showen var faktiskt riktigt bra! För er som inte vet någonting om denna modeshow så är det ett event Julie gör varje termin. Marknadföringseleverna gör allting i själva showen, modellar, säljer biljetter och promotar den. Jag gick dessvärre inte i modeshowen för jag är med i marketing club och mina tjänster behövdes någon annan stans så att säga. Jag och Ellinor satt och dominerade biljett och "Snackattack" luckan. Det bäste med det var att det var en mikrofon vid varje lucka så när vi inte hade kunder spexade vi lite med dem, roligare än vad man tror faktiskt! ;)
 
 
Häromdagen så myste jag och Sammie i soffan lite så jag slänger in en bild av det så det blir ett lite roligare inlägg! Ett riktigt fint moment var det....
 

Finmiddag med marketing club

Publicerad 2012-11-09 03:17:34 i Allmänt,

Det är dags för belöningen för det jobb vi i marketing club gör, nämligen en finmiddag all expenses paid! Eller det finns självklart en maxgräns men ni förstår vad jag menar! Kvällen till ära har jag självklart klätt upp mig och jag har klackar för fårsta gången sen jag kom hit. Jätteroligt att ha klackar på sig när det var så länge sedan sist, man blir som en helt annan person. Men nu ska jag och Ellinor gå och äta fint, vi hörs när jag kommer hem lite senare! 
 
P.S ni får tilta era vackra huvuden för jag är på tok för lat för att vrida bilden rätt. D.S

ÄPPELPAJ!

Publicerad 2012-11-08 21:16:43 i Allmänt,

Jag har minsann tagit fram husmorsförklädet och lagat min berömda äppelpaj. Eller ja berömd och berömd jag gör den sjukt ofta och min familj gillar den. Smöret är lite konstigt och som havregryn har jag oatmeal flingor vilket i princip verkar vara samma sak men annars smakade det precis som hemma. Dessvärre finns det inte någon vaniljvisp i detta stora land men som tur är kan Ellinor göra vanlijsås. Den blev lite rinnig av någon mystisk anledning men smakade gott gjorde den. Både den och äppelpajen fick klart godkänt av mina roomies iaf!

Paket från fjärran!

Publicerad 2012-11-08 05:31:33 i Allmänt,

Igår fick jag äntligen ett paket hemifrån. Jag har kollat brevlådan minst en gång om dagen den senaste 2.5 veckan i hopp om att mitt paket ska ha kommit. Igår var äntligen dagen kommen, både mamma och jag har varit rädda för att paketet hade fastnat i tullen på grund utav godiset som lurade däri för att det tog längre tid än vi trodde men den tog bara lite längre tid på sig än förväntat. 
 
Vad fanns det i paketet nu då? Jo en fin ny ledarjacka från TGT med den fina nya loggan. Känns jätteskönt att ha den för jag saknar TGT så sjukt mycket och nu så har jag en liten bit av TGT med mig vart jag än går. Sedan fanns det även lite godis och två överraskningar, lätt majonäs och det bästa av allt PULVERBEA! Jag har saknat pulverbea något så sjukt mycket, det är den bästa såsen någonsin! Det bästa av allt var att jag till middag skulle ha kött och pommes och jag var jättekonfunderad av vad jag skulle göra såsen av och vips så fick jag 6 påsar med bea, riktigt bra timing. 
 
Detta resulterade i en jättefin måltid med kött, pommes och bea vilket är en typisk föräldrafri fredagskväll hemma i Sverige.  
 
Behöver jag ens säga att jag i princip slickade rent kastrullen med bea i?

In L.A!

Publicerad 2012-11-05 19:42:31 i Allmänt,

I torsdags åkte jag med Sammie till Los Angeles. Sammies mamma var i staterna med två kompisar och när Sammie skulle med dem till universals frågade hon om jag ville följa med vilket jag givetvis ville! Jag var i L.A från torsdags till lördag. Jag har ätit gott, sovit som en prinsessa och skrattat en massa!
 
Vad gjorde vi i L.A nu då? Vi gick på universal på torsdag och fredag och sen åkte vi hem på förmiddagen på lördag. Universal var skithäftigt och nu fixade jag så att jag har ett annual pass så jag kan gå in när jag vill förutom vissa specifika datum (typ 25 stycken dagar) till den siste december år 2013. Det kostade bara 80 dollar så det är ju ingenting nu när jag kan gå in gratis när jag åker fler gånger! 
 
Vi hittade på massa roligt;
- Åkte alla attraktioner, skithäftiga! (dessvärre var Jurassic Park stängt för att man hade inte gjort någonting med den på tre år så de skulle fixa till den, men nu när jag har ett annual pass så kommer vi åka dit igen så får jag åka den, den ska tydligen vara kalas!)
- Dansat med både Frankenstein och en av The Blues Brothers
- Kollat på Water world, ett coolt teaterspel
- Käkat på restaurangen Bubba Gump som Forrest Gump pratar om i sin film
- Sett Jay Leno
- Käkat den bästa hamburgaren på länge på Hard Rock Café
- Åkt runt på en rundtur och sett där olika tv-serier och filmer spelats in
- Kollat på hur de tränar djur som ska vara med i filmer. Den söta lilla hunden från "The proposal" var med bland annat. 
 
Vi gjorde säkert en massa mer som jag inte kommer på nu men kort sagt så var det en jätterolig liten mini helg med My Person (Sammie)!
Här kommer lite bilder!

I'M ALIVE!

Publicerad 2012-11-01 04:15:01 i Allmänt,

Tänkte bara säga att stormen Sandy inte har fått tag i mig utan I AM STILL KICKING! Det har bara varit en hel del Halloween firande så jag har inte orkat. Men jag har tänkt på er. Just nu är det den riktiga Halloweenkvällen så jag ska inte skriva alltför mycket. Vi hörs imorgon så ska ni få veta vad jag har haft för mig den senaste veckan! puss på alla er saknade människor därhemma och en kram till er som inte är bekväma med en puss! ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela