För allt smör i Småland

Följ mitt äventyr i Santa Barbara.

Pluggeri....

Publicerad 2012-09-30 21:53:39 i Allmänt,

Sätter mig ute på balkongen för att plugga lite. Känns fortfarande lite sjukt att man här här och inte hemma i kalla Sverige. Här är det man ser ifrån mitt perspektiv på balkongen
 
Där uppe ska tydligen Tyra Banks bo. Vet dock inte hur mycket sanning som ligger i det ryktet...
 
Sjukt dåligt bild men det är detta jag ser, lite fina buskar. 
 
Pratade med morfar tidigare och det var jätteroligt, innan har han varken hört eller sett så bra men nu efter lite polering så ser han riktigt bra så han såg mig på mobilskärmen. Lite skrikigt var det men han ville nog bara vara säker på att det hördes ända bort hit! När jag kommer hem så ska det med min morfars ord "bli ett jävla kalas" för jag och morfar fyller hela 100 år tillsammans, jag står endast för 20 av dem vilket räcker för mig. Har redan lite åldersnoja. hua. 
 
Verkar som om jag ska ta en paus i bloggandet nu för grannen ocan skrämde nyss skiten ur mig och sa att han var arg på oss så nu ska jag och några roomies ta och socialisera med urinvånarna. (och till alla besserwissrar så ja jag vet att amerikanerna inte var här från början men jag kallar dem för urinvånarna ändå!)

M A J A

Publicerad 2012-09-30 02:50:12 i Allmänt,

Under hela min uppväxt har jag svurit över hur himla svennebanan jag är. Jag har ett av de vanligaste förnamnen (vilket är helt oförståeligt förstår inte hur folk tänker därute det rimmar på baja och varje marknad så blir man påmind av detta. Personligen så hamnade jag i kläm för trasan och banane släppte låten Maja min Maja min bitska lilla piraya där de sjunger att "Maja gillar o laja och hugga tag i min snopp" vilket inte är populärt hos en femåring men jag ska inte gå in mer på det, blev ett himla sidospår av detta). Jag har även ett av de vanligaste efternamnen och jag fyller år på den vanligaste födelsedagen (var en artikel om det häromåret på aftonbladet så det kanske har ändrats nu). Medan jag är vanlig hemma i Sverige är jag inte alls vanlig här i USA vilket är helt underbart. Jag har aldrig varit med om att fyra bokstäver kan vara så himla svårt men jag gillar det. 
 
Här i USA utalar man inte Maja som Maia utan som Masha, det ska tydligen vara för att det är en hel del mexicaner som bor här och i spanska  så uttalar man j med ett starkt sh-ljud. Lika roligt varje gång på starbucks när man höra mashha och inser efter 5 sekunder att det förmodligen är mig de ropar på.. 
 
Att för första gången i sitt liv behöva bokstavera sitt namn är underbart! 
 

Movie time!

Publicerad 2012-09-29 03:22:30 i Allmänt,

Det är dags att ta på sig riktiga kläder och ge sig ut i världen. Bio står på schemat, inte direkt min sorts film då det är något virus som härjar ( evil resident 6) men det är kul att vara med mina roomies så jag hänger på! 
 
Kvällens outfit, med lite halvlockigt hår..

Suddig tillvaro...

Publicerad 2012-09-27 17:43:42 i Allmänt,

 
 
Efter att ha gått upp vid halv sju för att ha en lektion i 20 min (ett quiz på 32 frågor som gick hyfsat iaf) är det dags att inte fosterställning i fåtöljen och sova en stund. Men först måste jag få glänsa lite med att jag fick tillbaka två essays från MKT 101 och MKT 205 med Julie igår och jag fick 100/100 på båda och en stjärna på den ena  med texten "Very proud of your essay!" vilket efter en helvetesvecka som denna känns jäkligt skönt att få. Nu är jag så sjukt trött att jag känner mig så suddig som jag är på bilden. Dags för mig och fåtöljen att få lite kvalitetstid. See ya!

Julland födelsedag!

Publicerad 2012-09-26 17:35:26 i Allmänt,

Idag fyller en av mina närmsta vänner Julia år! Jag saknar henne och Frida jättemycket. Under sommaren innan jag åkte så umgicks vi i princip varje helg och gärna någon veckodag och gärna med ett glas vin i hand. De lärde mig att dricka vin och jag kände mig väldigt sofistikerad, för hur moget låter det inte när man säger till sin mamma , "Jag ska till Jullan och prata och dricka lite vin" när hon frågar vart man ska näst. Okej, nu när jag skriver det så låter det inte alls moget utan mer som att jag bara säger att jag ska dricka vin när vi egentligen ska ha fylleslag, så jag kanske ska förklara varför jag tycker det låter moget och sofistikerat. Det handlar inte om att det skulle vara  "häftigt att dricka vin"-fjortis style utan det är en sådan sak som min mamma skulle kunna göra med någon av sina kompisar en fin sommarkväll. Ta det lugnt, smutta på lite vin och prata om allt mellan himmel och gjord. Därför känns det jäkligt moget och som att det ger lite vuxenpoäng. 
 
Just nu så skulle jag bara vilja ha en sådan kväll för det blev ett par av dem, både spontana och planerade, under sommaren. Det är så typiskt att man ska komma två personer nära sommaren innan man åker bort ett år och sedan inte kommer se dem på en jättelång tid! Vi är inte bara på tre olika platser, vi är på tre olika världsdelar. Frida är i Sverige, jag i USA och Julia, ja hon tog sitt pick och pack och drog till Australien.
 
 
p.s Vill bara säga att min mamma inte tar dessa vinkvällar varje kväll utan hon tar sitt jobb som rektor på stort allvar. Fast nu har jag ju inte koll på henne längre så vet man ju aldrig men jag tror hon håller hårt på att köra vinkvällar på helgerna.. d.s

Maaat!

Publicerad 2012-09-26 06:54:00 i Allmänt,

Efter ett kvällspass är det dax för mat. Och när man är på tok för lat för att diska en tallrik som man kan äta på ja då tar man fram kladdkaka-formen, det går precis lika bra.
 
 
Sen slänger jag in en bild på Emma med för hon passade på och ta några bilder när jag satte ner Annie med kameran redo. 
 
 
 
 

Taggad

Publicerad 2012-09-26 02:35:56 i Allmänt,

Taggad till tusen på ett kvällspass med ett väntade quiz som vanligt.....
 
 
 

Håret frodas här borta i Amerika!

Publicerad 2012-09-26 01:37:48 i Allmänt,

 
 
 
 
 
Dessvärre är det inte mitt riktiga hår utan Emmas löshår som kom idag. Är väldigt avundsjuk och vill ha mitt egna löshår ASAP! Det ser kanske lite konstigt ut för att jag har plattat hår medan löshåret är lockigt och det är lite blondare men själva känslan var toppen. Plus att det var lite för långt. Blir kanske till att köpa det till jul som en liten julklapp till sig själv. Eller så väntar jag på att mitt hår blir så långt av sig självt, jag är ju trots allt en smålänning...

Prank del två

Publicerad 2012-09-25 08:12:03 i Allmänt,

Sammie har precis hittat paketet under kudden och är uppe o skriker och håjar att någon manager måste ha kommit in här och lagt paketet under kudden och bäddat henne säng vid två då paketet ska ha levererats till lägenheten. Än håller vi god min, får se hur länge det håller. Just nu är det här så sjukt roligt för Sammie går bokstavligen i taket. Men känner ändå att det kanske börjar bli dags för att säga som det är men de resterande i lägenheten gör så att jag kommer på bättre tankar....

Sammies mental break down!

Publicerad 2012-09-25 04:20:22 i Allmänt,

Sammies tröjor har kommit i posten och jag och Ellinor gömde dem under hennes kudde så att hon får en överraskning när hon går och lägger sig. För att göra det hela roligare så tänkte jag att vi kunde bädda den också.. Resultat? En skrikandes Sammie om att någon har brutit sig in och bäddat hennes säng för jag och Ellinor ljuger henne rätt upp i ansiktet. När jag säger skrikandes så menar jag verkligen skrikande och handviftande om att HON ABSOLUT INTE HAR BÄDDAT SIN SÄNG, HON BRUKAR BARA SLÄNGA TÄCKET OCH NU ÄR DET VÄRSTA FINT VIKT OCH ALLTING!!!

Äkta humor! Ett så kallat "mind fuck" i sitt essä!

Hall of Fame Maja style

Publicerad 2012-09-24 02:52:03 i Allmänt,

Tar en paus i pluggandet för att visa er min alldeles egna version av hall of fame som jag upprättat under helgen.
 
 
Ni hittar själfallet en svenska flagga, fick den av pappa innan jag åkte efter studentkalaset. Andra saker ni hitar är:
 
- Smörkniven jag fick från farmor
- Brevet från farmor
- Kortet jag fick til min studentpresent ifrån Jullan
- Biobiljetten från The words 
- En bild på systrarna Johansson 
- Biljetten ifrån fotbollslotteriet i somras
- En söt lapp från mamma
- Min första uppsats som jag fick toppbetyg på
- Vykortet min äldsta syster skickade till mig innan jag åkte till Sydafrika
- En fortune-cookie-lapp
- En fortune från Zoltazar gubben på skolan.
 
Kort och gott saker som påminner mig om människor hemma, minnen ifrån sommaren och roliga saker jag har gjort sen jag kom hit. 
 

En sansad Maja..

Publicerad 2012-09-23 20:43:35 i Allmänt,

Efter gårdagens outburst så har jag sansat mig lite. Det var bara lite läskigt den gången men när jag fick reda på att allting var helt fejk så blev det genast mycket bättre. Helgen har bestått av plugg, plugg och lite till plugg och detsamma gäller för resten av denna söndagen. Klockan är tjugo i tolv här och jag håller på att göra pannkakor för tredje dagen i rad, är snart en riktig pärla på att'.

Paranormal entity!

Publicerad 2012-09-23 08:06:02 i Allmänt,

FY FAN, I SKRIVANDE STUND KOLLAR JAG PÅ EN JÄVLA SKITFILM VID NAMN PARANORMAL ENTINITY. SLÄNGDE MIG NYSS I SOFFAN FÖR ATT JAG BLEV SÅ SJUKT RÄDD. BJÄLLROR BLEV SLÄNGA OCH DEMONFAN FÖLJDE EFTER HONOM!!! HUA, JAG VILL HEM!

"JAG HAR ÄTIT PANNKAKA!"

Publicerad 2012-09-21 23:40:55 i Allmänt,

För alla ovetandes så är dagens rubrik ett citat ifrån den bästa svenska filmen någonsin gjord, YRROL!
Idag är det nämligen Maja Ska Lära Sig Göra Pannkakor-Dagen! wopp. 
 
Läraren är Sammie för hon är inte bara lägenhetens mac-yoda utan även pannkaks-yodan. Jag kan laga en hel del mat men har aldrig lärt mig pannkakor för att jag inte har gillat det innan. Varje gång det var pannkakor hemma  under uppväxten så hade jag migrän vilket gjorde att jag aldrig ville ha pannkakor. Men nu har jag börjat gilla det igen så istället för att hela tiden snylta av Sammies smet så tänkte jag att jag skulle lära mig göra egen. Just nu så vilar smeten och jag kan säga att det var faktiskt a piece of cake så att säga. Jag kan redan flippa pannkakorna så nu är jag i princip fullärd.
 
Bon appétit!
 
 

Min pappa ska köpa en bil till mig!

Publicerad 2012-09-21 19:59:42 i Allmänt,

Eller iallafall om man ska tro min dröm jag hade inatt. Det var en av de bästa hittills faktiskt. Fyra dagar innan jag åkte till USA tog jag mitt körkort (det var precis så jag hann få det innan jag åkte) vilket betyder att jag inte hade tid att blir trött på att köra utan jag tänker på den känslan varje dag. Detta var andra gången jag drömde om bilar och jag är inte en sån som drömmer om bilar utan mer om enhörningar, carebears, min familj och annat gulligt. 
 
Åter till drömmen då; Jag drömde att min pappa sa att han skulle köpa en bil till mig, men på grunt utav att jag redan hade bilar så skulle jag inte få någon. Det visade sig då att jag hade köpt två andra bilar plus en lastbil för att sälja dem senare och därmed få vinst, men av någon anledning så kunde jag inte säga detta till min pappa så jag gick miste om världens snyggaste bil. Jävligt surt. Sen helt plöstligt var jag och mina fyra rumskompisar på något lekland med vilda delfiner och sälar som man kunde simma lite random med och jag hälsade på en delfin eller två och åkte som man gör med delfiner fast med en säl. Det kändes så realistiskt att jag knappt behöver göra det med delfiner på riktigt (som alltid varit högt upp på önskelistan). Sen helt plötsligt så var det en stor noshörnings/säl korning mitt framför oss men den var sjukt läskig så därifrån simmade vi bort illa kvickt. 
 
Nu förväntar man sig ju nästan att få en bil när man kommer hem, det kanske var något läskigt budskap som kom spirituellt till mig. Vem vet pappa kanske saknar mig så mycket nu att han bara huxflux ger mig en bil när jag kommer hem, alternativt att han vill att jag ska åka igen för att jag är en sådan sjuk pain in the ass att han ger mig bilen så jag inte är hemma så mycket. Vilket som så skulle inte en bil sitta helt fel ;)
 
Ungefär såhär såg den ut fast lite snyggare, lite mer så kallade "clean lines". Så att du vet var du har att sikta på där hemma pappi! ;) haha färgen kan vara antingen svart eller vit, där är jag rätt flexibel.. Ålder spelar heller ingen roll!
 
 

NAJS BRILLZ!

Publicerad 2012-09-21 06:27:26 i Allmänt,

För övrigt så köpte jag ett par snygga solbrillor häromdagen, vad tycks? Personligen så älskar jag dem, lätt värda sina 20 dollar.
 
 

Famljen Pullan

Publicerad 2012-09-21 06:09:36 i Allmänt,

Dog just av skratt här borta i amerikat, tack aftonbladet! Känner mig lite hemsk men just denna bit är hysterisk rolig.

"De är världens största albinofamilj.
Men livet utan pigment är tufft för indiska familjen Pullan – som hoppades att en notering i Guinness rekordbok ska bli biljetten bort från fattigdomen.
– Men ingen har hört av sig, säger pappan Roseturai, 50."

Brev från fjärran

Publicerad 2012-09-21 03:35:06 i Allmänt,

När man inte trodde dagen kunde bli bättre så visar det sig att man har fått brev från sin farmor med inledningen:"Yes I had a very happy birth-day!". Jag skickade nämligen både ett brev och ett födelsedagskort till henne för hon fyllde hela 88 år gammal (om jag har räknat rätt). Min farmor är en nämligen en kvinna med krut och kan förvånansvärt bra engelska för sin ålder, men sen har hon ju varit lärare större delen av sitt liv. 
 
Farmor
En bild på mig och min fina farmor från ett kalas för något år sedan, samma kalas som alla konversationer abrupt avslutades för att istället kolla på när jag och farmor tjattrade för vi är tydligen väldigt lika. Om jag har hälften så mycket klass som hon när jag blir äldre så är jag nöjd med det!
 
För att ni ska förstå vilken underbar kvinna min farmor är så ska jag berätta lite saker som gör min farmor till min farmor. 
- Hon drar alltid folk i håret, oavsett om det är hennes barnbarn eller deras kompisar (jag hade varnat min kompis innan så chocken var inte alltför stor), med kommentarer som "gud vilket tjockt hår du har" eller "vad långt det har blivit". Detta gör hon hyfsat hårt.
- Hon inser inte riktigt sin egen styrka som inte har blivit påverkad av hennes ålder då jag än idag gör grimaser av smärta när hon nyper till en eller slår en "försiktigt" på axlarna samtidigt som hon ofta säger "lilla Maja" kärleksfullt.
- Hon har alltid små klackar på sig när det vankas kalas, även om henes fot är lite halvt vrickad/stukad.
-När hon var runt 80 så hade hon helt plötrligt målat om huset själv. Men det fick nog bli sista gången så därför målade hon det i en extra stark persikofärg som gjorde så att huset riktigt lyste de första åren. 
- Hon säger precis vad hon tänker, t.ex. på kalaset bilden tog på så sa hon efter halva kalaset :"Nämen Maja nu har jag knappt pratat med dig, nu får du minsann komma in här och sätta dig en stund". 
 
Ja detta är några saker som gör min farmor till min farmor i mina ögon hoppas att jag inte tråkade ut er allt för mycket. Nu ska jag fortsätta städa min halva av rummet med min farmor i tankarna.
 
 

Min Fina Mormor!

Publicerad 2012-09-20 20:28:14 i Allmänt,

Jag har precis pratat med min mormor för första gången sen jag kom hit och det var minst sagt känslosamt. Det var så sjukt härligt att få prata med henne, saknar min familj därhemma så sjukt mycket, hade helst viljat ha dem boendes i lägenheten brevid men man kan ju inte få allt. 
 
Det är konstigt hur mycket avstånd har med saknad och göra. Jag saknar mina systrar när jag är hemma i Tingsryd och de lever loppan uppe i Stockholm men nu när jag är här blir det på något sätt ännu värre för jag är i en helt annan kontinent. VIlket är jäkla logiskt men kände ändå att det var värt att ta upp. Hur som haver det känns sjukt skönt att få ha pratat med mormor och snart kommer jag förhoppningsvis kunna få prata med morfar och farmor med.
 
Skolveckan är slut men helgen kommer dessvärre till stor del gå åt till plugg för jag har två quiz (ett på två kapitel och ett på fyra kapitel) denna veckan och vilket innebär ca 8 kapitel som ska läsas totalt + en klassuppgift. Idag ska det handlas mat och Ellinor ska ansluta sig till macbookair ägarna. Kom på att jag kanske glömt att nämna att jag har köpt en macbookair här, förstår typ vad allting handlar om men Sammie är lite av en macbook-yoda så hon hjälper mig när jag inte fattar! Självklart döpte jag den, eller henne till Annie i riktigt familjen Johansson anda. Än så länge verkar hon och Stanley (min mobil för ovetande människor) komma bra överens även om Stanley är en samsung och Annie är en apple.
 
Jag och Annie ett riktigt radarpar nuförtiden!
 

Marketing Club

Publicerad 2012-09-20 04:40:17 i Allmänt,

Jajamensan det är en stolt medlem av Marketing Club som skriver detta inlägg. Och nej det är inte töntigt alls, eller jag tror inte det iaf. Hoppas verkligen inte det... Men det verkar roligt, vi ska typ samla ihop pengar till att göra roliga saker tillsammans och det är vi som kommer hålla i själva modevisningen som jag ska vara med i och sälja biljetter till i båda kurserna med Julie. Även om det anses töntigt så är det värt det för vi kommer ha skitkul och det ser bra ut på cv, särskilt här i USA i framtiden. *blinkblink*
 
Innan lektionen gick jag och Ellinor till computer lab-et för att skriva ut våra välskrivna essay om Peter Iliff.Efter det så gick vi och la oss på en av kullarna på campus, det är ett jättefint grönområde så man kan ligga där och chilla lite innan man lektion! 
 
 
Glad tjej.
 
Livet är toppen när man sitter på en gräsplätt på campus och det är en strand med palmer bakom dig..
 
Livet på en pinne här i Santa Barbara äger. 

Peter Iliff

Publicerad 2012-09-18 19:47:07 i Allmänt,

Under gårdagens MKT 101 med Julie så hade vi en gäst föreläsare vid namn Peter Iliff. Han har precis gjort en film som heter "Rites of Passage" som har spelats in här i Santa Barbara på SBCC och UCSB bland annat. Trots att det är en thriller så vill jag verkligen se den. Peter var störtskön och man lärde sig en hel del. Nu är det dags för att skriva en essay om honom och det man lärde sig. Jag fick tillbaka min förra essay igår och jag fick full pott. Trots att det inte var en jättestor grej känns det ändå sjukt skönt att man fick full pott på första essayn för det var sjukt förvirrande. De man kallar för essay här är inte riktigt som en uppsats hemma. Efter skolan var det dags att röra på aschlet mitt änuu en gång. Nio varv denna gången med, helt okej. GIllar det fortfarande inte utan saknar TGT där hemma så sjukt mycket, jag vill bara gå på en träning med Karin sen kan jag leva på det tills jul. 
 
 
Min första essay, var tvungen att skryta lite. 100 av 100 yeay!
 
 
 En trött Ellinor efter 10 varv på banan, duktig tjej!
 

Long time no see....

Publicerad 2012-09-17 21:44:34 i Allmänt,

Det har varit väldigt dåligt med bloggande de senaste dagarna. Vad har jag gjort sen sist nu då?
 
Jag har gått på en jättebra bio som jag verkligen rekommenderar er att se när den kommer till sverige, "The word" heter den och det är ingen ide att kolla på trailern för man fattar ingenting men bra var den! Det är i princip en historia med tre historier i sig utan att bli förvirrande. Sen har vi shoppat lite till, det är så sjukt billigt här så man smäller av. Köpte en transparent kjol som är längre där bak, finns sjukt många olika versioner av den, hur som haver så kostar den inte ens 20 dollar här vilket är ungefär 140 kronor vilket är ett riktigt klipp! Jag har förmodligen gjort en massa mer men det kommer jag inte på just nu
 
 
Denna bilden är mest till min mamma och min pappa där hemma som saknar att ha mig hemma och se mig göra de vardagliga sakerna man tar för givet. Enjoy!
 

Saknar jobbet?!

Publicerad 2012-09-15 01:25:15 i Allmänt,

Här i Santa Barbara är klockan 16.15 och Emma håller precis på att göra sig redo för kvällens fotbollsmatch. Hon är fixad från topp till tå och ser ut som en tvätt äkta cheerleader ifrån filmerna. Hemma däremot är klockan 01.15 och det första mejlet ifrån mig till tidningavdelningen på jobbet är skickat! 
 
Jag saknar inte Sverige överhuvudtaget ännu, är fortfarande i den så kallade smekmånadsfasen, men jag saknar min familj och mitt jobb. Hela sommaren hade jag skitkul på jobbet med alla härliga människor och första veckan jag var här drömde jag att jag behövdes på jobbet och en av huvudkassörerna övertalade mig att jag skulle jobba genom att säga; "det går ju bra att pendla". I drömmen så tänkte jag; "ja men det är ju bara några timmar, det funkar ju". För att sedan inse att jag är en dags flygresa bort i jävla USA och att det inte alls går. Jag blev ledsen både i drömmen och när jag väl vaknade och insåg att jag inte alls skulle kunna ta det passet....
 
Men snart är jag hemma i de småländska skogarna igen, redo för att arbeta!
 
 
Kunde inte låta bli....
 
 
 

Weekend!

Publicerad 2012-09-13 18:24:22 i Allmänt,

Nu ni mina vänner tar Maja Johansson helg. Det är fasiken inte kristet att ha lektion vid åtta, så nu ska jag inta fosterställning och sova lite i vår sköna fåtölj och Ellinor hon tar soffan. Älskar att vara en SantaBarberian.

Time for quiz!

Publicerad 2012-09-12 22:31:14 i Allmänt,

 
It's quiztime med Julie idag och jag är grymt peppad. Ni får inte bara se mig med dagens outfit utan jag bjuder även på en liten sightseeing av vårt fina kök!

Klev upp för Mor!

Publicerad 2012-09-12 19:10:24 i Allmänt,

 
 
En styck sjukt morgontrött maja klev upp för att prata med mor sin, glad i hågen som på bilden ovan.
 
 
 
Glädjen varade dock inte länge för efter tre försök att ringa på skype varav ett gick fram så det var bara till att ge upp. Sucks to be me....
 


 
MEN I SKRIVANDE STUND SVARADE HON SÅ NU ÄR JAG PÅ TOPPEN IGEN
 
 
 

Pitching

Publicerad 2012-09-10 21:28:03 i Allmänt,

 
 
 
Det är snart dax att börja dra sig ner mot campus ännu en gång för att ha Julie Brown. Essayn är gjord till lektion nr två och pitchen till samma lektion ska jag och min grupp hitta på om en timme. Annars är allt kanoners här borta, vädret är toppen, människorna är toppen och skolan är toppen, det är endast läxläsningen man kan klaga på. Man får alltid i läxa att läsa minst ett kapitel till nästa lektion varje lektion man har. Gärna med en liten assignement som en sidedish. 
 

Tutoring center

Publicerad 2012-09-10 17:39:15 i Allmänt,

 
 
Dags att dra mig ner till turtoring center för att se vad det handlar om. Det är andra skrivregler här så om en halvtimme kommer jag förhoppningsvis vara lite visare inom "essay"-skrivning. 

Nattplugg!

Publicerad 2012-09-10 10:05:16 i Allmänt,

 
 
 
Sitter just nu och skriver på en uppgift som ska lämnas in imorgon. Jag har gjort allting som ska göras förutom just detta för det har verkat så sjuk ointressant och jobbigt men nu sådär klockan ett på natten med en kopp varm choklad i handen (nej jag har inte och tänker inte lära mig att dricka kaffe) så är det faktiskt roligt. 
 
Samtidigt så rullar abduction på tv:n med familjen så när man blir trött på allt vad Consumer selling strategies handlar om är det bara till att kolla på Taylor Lautner på tv:n så blir man pigg igen! ;)
 

IV

Publicerad 2012-09-09 18:43:14 i Allmänt,

Det blev en lite smått spontan till IV (Isla Vista) igår och det var riktigt roligt. Roligare än förra gången faktiskt. Lyckades på något vänster springa in i Pete (som lärde mig och spela beerpong) så efter vi var färdiga på IV blev det till att spela lite beerpong hos Pete som fick se sig besegrad av sin egen elev. Varken han eller jag trodde jag skulle klara sista muggen men det gjorde jag och jag tror att mitt lag därmed vann?! Är inte riktigt säker för det blev typ någon sorts omrunda med den sista muggen så vet inte om vi vann eller inte men jag är 90 % säker..
 
Nu är klockan tjugo i tio och jag ska ta och plugga lite i min ensamhet då mina roomies fortfarande ligger och sussar sött!
 
 
Jag och de tre bästa brudarna i Santa Barbara redo för IV
 
Ett lite mindre snyggare format..

Episk beerpong!

Publicerad 2012-09-08 22:14:46 i Allmänt,

Gårdagen resulterade i lite festande efter en inställd resa till L.A (vi får inte hyra bil för att vi inte är 21 år!).. Detta resulterade i en episk runda av beerpong med grannarna ovanför. Jag och en av grannarna där uppe spöade de resterande efter noter!

Nu frågar ni er varför just denna runda av beerpong är episk. 1. för att jag träffade när jag kastade med vänsterhanden 2. När min lagkompis lackade ur så jag fick köra själv träffade jag med båda pingisbollarna och fick därmed båda bollarna tillbaka + att "I was heating up". = episk runda av beerpong

Humble Brag

Publicerad 2012-09-07 22:53:02 i Allmänt,

Dags för en liten humble brag eller rent utav ett rent brag. Klockan halv tio gick jag och Ellinor till skolan för att fixa lite skolarbete och sedan gick vi ner till la playa stadium och gjorde lite intervallträning. Totalt blev det nio varv på banan vilket motsvarar ungefär 3.6 km. Kanske inte låter som så mycket men för en som inte har tränat ordentligt sen tgt slutade så är det inte fy skam. Plus att vi sprang i trapporna 2 ggr, gjorde 2 övningar med hantlar, hoppade hopprep och gjorde crunches. Sjukt nöjd med mig själv just nu!

Boom!

Publicerad 2012-09-07 07:19:43 i Allmänt,

Jag har sådan sjuk migrän igen så jag orkar faktiskt inte skriva något. Det får bli en kort rapport idag! Hade en lektion idag på tok för tidigt på morgonen för att sedan ta helg! Lite senare på dagen gick jag och Ellinor ner till state street (huvudgatan med alla affärer här i santa Barbara!) och jag köpte mig ett par träningsskor så jag kan ta mig ut på springbanan igen! HIttade ett par kalasbra skor som väger i princip ingenting för 20 dollar, älskar USA lite mer just nu. 
 
Har fixat in en massa roliga effekter man kan använda när man ta bilder med datan så jag bjuder på denna. Tyckte i ett väldigt svagt ögonblick att den var hysteriskt rolig...
 

Öm i röven...

Publicerad 2012-09-05 06:38:30 i Allmänt,

På Labor Day tog jag tillfället i akt att utnyttja vår fina cheerleader Emma. Hennes uppgift: lära mig att hjula.

Jag har av någon anledning aldrig lärt mig att hjula så jag tänkte att nu banne mig ska jag lära mig att hjula. Det var dessvärre lättare sagt än gjort men nu tänker varken Emma eller jag ge upp. Jag gjorde dock framsteg i utvecklingen enligt Emma, själv tyckte jag mest att jag stod och stampade i samma spår så att säga. Nästa milstolpe är att jag ska lära mig och stå på händer så att röven min kommer i linje med huvudet när jag hjular.

Efter hjulningspasset är jag så satans öm i rumpan min så det är helt sinnes. Nu kanske ni undrar varför jag får ont i rumpan när jag hjular. Det är nämligen så att jag har en stor tendens att sätta mig på rumpan istället för att landa på benen. Detta blev dock bättre med tiden men känns gör det, släpar typ rumpan när jag går och tycker lite väl synd om mig själv just nu..

Extra credit!

Publicerad 2012-09-05 01:51:19 i Allmänt,

Idag hade jag Anna igen som numera går under namnet "extra credit". Hon ger extra credit för precis allting. De tre första grupperna som ska redovisa = extra credit. De som hjälper henne att sätta iordning mikrofonen = extra credit. De som tar undan mikrofonen = extra credit. Om du sätter igång en låt i början av lektionen = extra credit. Om du anmäler dig som ledare = extra credit. Men man kan bara få så mycket extra credit att man kan höjas ett halvt betyg vilket man får efter att ha gjort en summary på några artiklar i Wall Street Journal. Helt galet ibland vad hon ger extra credit för. Hemma finns det inget som heter extra credit (eller ja det finns ju alltid folk som fjäskar men på pappret finns det inget som heter extra credit på det sättet man använder här) så det kanske är därför man är lite i chock...

Hur som haver så håller jag just nu på och peppar till tusen på att göra en liten powerpoint redovisning om mig själv och varför jag är unik och varför mina klasskamrater som lyssnar ska bry sig... Sjukt konstig uppgift samtidigt som man förstår vart läraren vill komma. Man har ju inte riktigt något val så jag gör det på mitt sätt och hoppas det håller!

 


Sammie, Ellinor, Gustav  och en liten del av Emmas rumpa och vad på vår Labor Day-picknick häromdagen! 

Labor day!

Publicerad 2012-09-03 23:27:32 i Allmänt,

Klockan är halv tre här i Santa Barbar och dagen till ära ska vi på picknick. Tydligen så brukar amerikanerna göra detta (enligt wikipedia) så vi följer seden. Bilder kommer senare!

Letters to Sweden!

Publicerad 2012-09-03 01:32:00 i Allmänt,

Jag har precis skrivit mina första brev hem till Sverige så vem vet om du har tur kanske ett lila kuvert dimper ner just i din brevlåda ;)

Nu är det dags för mig att städa köket då söndagar är städdagar i vår blygsamma lägenhet. Sen är det städning av rummet, läxor och kakätande som står på schemat. See ya!

Bring it on!

Publicerad 2012-09-02 06:24:29 i Allmänt,

Dax för Bring it on maraton med mina roomies och Madde! Madrasserna är placerade i vardagsrummet, kakorna, chipsen och läsken är framtagna så nu finns det väl inte mycket mer att säga än, BRING IT ON!
 
 

Go Vaqueros!

Publicerad 2012-09-02 05:28:26 i Allmänt,

Igår var familjen och kollade på första amerikanska fotbollsmatchen för säsongen. Emma cheerade på laget och vi på läktaren cheerade på Emma för hon var kalasbra, en riktigt naturbegåvning!

Hur som haver så var det kalasroligt! Vågar tillochmed säga att det var mycket roligare att kolla på än hockey. Det tog ungefär 3 minuter sedan gjorde Vaqs (som vårt skollag även kallas för) en touchdown som i filmerna, satan vad killen sprang. Trots att vi förlorade så var det riktigt roligt och det kommer defintitivt bli flera matcher!

Här kommer lite bilder utan någon som helst ordning, somliga bättre än andra då jag tog det med min mobil.


Tha game!

Cheerleaders! 

 

Motståndarna The Bulldogs

Här står motståndarlaget The Bulldogs och skäller mot vårt lag. Tragiskt men sant...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela