För allt smör i Småland

Följ mitt äventyr i Santa Barbara.

Frulle...

Publicerad 2012-10-25 22:18:44 i Allmänt,

Klockan är kvart över ett och efter att ha haft en kort morgonlektion blev det till att gå hem, ta med sig täcket till vardagsrummet och sova till halv ett och för att nu äta en yoggi till frulle. Man kan inte annat än att älska livet här borta! Yoggin påminner om vaniljyoghurten som mormor och morfar alltid har vuket gör hela situationen lite mysigare!

Sammie!

Publicerad 2012-10-25 00:47:51 i Allmänt,

Sammies pojkvän Björn kom hit för ett par dagar sedan, en trevlig liten pöjkvasker som såg större ut i verkligheten än vad jag trodde han var. In all fairness så hade jag bara sett och hört honom via skype innan vilket inte riktigt gav en rättfärdig bild av honom. För att summera; jag fick mig en liten chock när han klev in i lägenheten första gången. Sedan Björn kom har jag dessvärre sett allt mindre utav min fina vän Sammie. För att tänka tillbaka på de fina stunderna som vi hade tillsammans tänkte jag att jag kunde dela med mig av dem till er:
 
-Första gången vi sa att vi älskade varandra. Det kom väldigt snabbt och väldigt plötsligt. Kommer inte ihåg riktigt när det var men hon sa det först och det var ett väldigt fint ögonblick.
-Första gången vi cyklade på våra matchande cyklar med cykelkorgar, en väldigt bra dag. 
- Alla gånger vi har dansat loss till Gagnam Style och alla andra låtar
-Den gången då vi fick ett menatalt breakdown och skrattade så vi fick fysiskt ont i kroppen
- Den gången då vi markerade ut vart bananflugorna i vår lägenhet höll hus och vi ritade en karta över dessa så kallade "Bananaflye hotspot"-en.
- När vi handlar på Ralph's och håller på varsin halva av kundvagnen och gör allt för att båda två ska kunna gå brevid varandra när vi möter folk så att ingen av oss behöver släppa vagnen. 
 
 
Det finns flera tusen saker jag saknar med Sammie men kända att det hade blivit ganska långdraget. För att hedra min och Sammies vänskap bifogar jag även ett gäng med bilder på oss!
 
 
Fråga mig inte varför vissa hamnar på sniskan eller uppochner orkar inte vända på dem just nu, lite spänning i vardagen!
 
P.S nu tänker ni säkert; "Vänta lite nu, gick inte Maja till skolan nyss?" Jo det gjorde jag bannemig men jag testar och sätta in tiden när blogginlägget ska publiceras. Fiffigt va? Så ni behöver inte oroa er för att jag bloggar under lektionstid! D.S

Time 4 school!

Publicerad 2012-10-24 22:54:49 i Allmänt,

Det är dags för skola, dubbel lektion med Julie och sedan direkt till marketing club. Vi ses ikväll!
 
Knögjärnet åkte fram, passa er.
Idag blev det till att premiära en långkjol jag köpte på forever 21 för ett tag sedan!
 

En styck sargad Maja!

Publicerad 2012-10-24 07:41:06 i Allmänt,

Ett litet tag sedan sist men ni behöver inte vara oroliga, I'm still kicking så att säga. Redan innan jag kom hit så var det någonting med mina fötter, alla trampade på dem så fort det var tillfälle och  på något sätt så verkar det ha följt med hit till USA plus att jag får blåmärken på benen hela tiden.
 
Vårt lilla soffbord kommer inte överens med någons ben och sannerligen inte mina. Just nu har jag ett sjujävla blåmärke på låret det lite roliga med detta blåmärket är att jag ett par dagar tidigare upptäckte ett litet blåmärke på exakt samma ställe och undrade vart det kom ifrån, vilket jag fick reda på the hard way klockan åtta på morron när jag går in i en stol när jag ska sätta mig (stolarna sitter fast i golvet med en skiva som man kan ta upp för att få ett litet bord) för efter det ersattes det lilla blåmärket av det tjotablänga- blåmärket jag har nu. 
 
Dessvärre tar det inte slut med tramp på fötterna och blåmärken lite överallt jag lyckades även skaffa mig en brännblåsa på min tumme. Under barnkalaset i fredags skulle det självklart tändas ljus och när jag såg att födelsedagsbarnet höll på att göra just det skrek jag till, födelsedagsbarnet ska väl för fasen inte tända sina egna ljus? Jag tar över tändaren och hinner försöka tända en låga när det bränner som satan, jag skakar lite på handen  och försöker igen, fortfarande lika förbannat varmt. Det brände som satan och vips så fick jag en brännblåsa som gjorde så satala ont att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Resten av kvällen satt jag brevid marängswiss - skålen (orkar inte ens tänka på stavning) och höll tummen på den för där var det kallt och gött för min lilla stackars tumme. Då det var ett barnkalas slutade det tidigt (läs; tjejerna har reda fått en varning för en födelsedagsfest och man får endast två varningar sedan åker man ut) men det blev lite av en spontanefterfest ytterligare två dörrar ner med dj-bordet. Där lyckades jag skaffa mig ännu ett blåmärke genom att sitta och snurra  på en datorstol för att sedan skrapa knät i ett väldigt vackert mönster. Men det var lätt värt det för jag hade verkligen den dära ; "I'm on top of the world"-feeling när jag snurrade runt runt runt! 
 
 
The brännblåsa up close
 
Aj!
 
Idag blev det finmiddag, kokt potatis med kött och brunsås som kom ur en påse men smakade ändå helt okej. Allt som allt är jag väldigt nöjd med måltiden!

Sleepover in the living room!

Publicerad 2012-10-22 11:27:07 i Allmänt,

Ellinor och jag är återigen ensamma hemma, klockan är kvart över två och vi har hunnit med mycket vettigt och en hel del ovettiga saker. Vi har rensat ur kylskåpet och slängt tre ruttna paprikor vilket med den ruttna paprikan björn fiskade fram tidigare under dagen resulterar i att någon i hushållet seriöst borde sluta köpa röda paprikor för  uppenbarligen använder personen i fråga inte paprika i matlagningen. Lite annat smått och ruttet hittade också sin väg till papperskorgen så nu känns kylskåpet fräsht igen!
 
Annars har det varit girl talk som tagit störst del på schemat och nu är det dags för läggdags och vi har beslutat att vi ska sova i soffan inattt. Eller Ellinor ska sova i soffan och jag kör fosterställning i vår sköna fåtölj som jag har blivit riktigt god vän med!
 
Vad har vi gjort tidigare under dagen då? Inte läst en enda läxa, provat en del halloween kostymer, köpt en halloween kostym + lite rekvisita, ÅKT BIL (underbar känsla och sitta i en bil även om jag inte körde, testade dock att sitta i förarsätet häromdagen och drog in lukten av ny fräsch bil ett väldigt sentimentalt ögonblick) och kollat på den fantastiska filmen "Tomten är far till alla barnen", en film som sannerligen blir bättre för varje gång man ser den. 
 
Nu kallar fåtöljen på mig vi hörs om några timmar igen!
 
Här får ni några bilder på Ellinor som symboliserar varför jag gillar människorna i vår lägenhet så mycket. När man har photobooth uppe och lämmnar rummet för en sekund så är det garanterat ett par roliga bilder som väntar en när man kommer tillbaka!
 

Barnen som Gud glömde!

Publicerad 2012-10-21 08:28:56 i Allmänt,

Sammie är med sin pojkvän i L.A, Emma är med Gustav och jag och Ellinor är lämmnade ensamma efter att ha gått på barnkalas två lägenheter ner. Så nu är vi sjukt uttråkade för kvällen är fortfarande ung, tog lite bilder som jag givetvis delar med mig av
 
 
 
Min personliga favorit är den sista, för det är lite så vi känner oss nu. Som aliens för det är helt tomt i lägenheten och vi vet inte riktigt vart vi ska ta vägen!

Nämen tjena!

Publicerad 2012-10-20 12:18:14 i Allmänt,

Klockan är tio över tre och jag vill inget hellre än att sova för jag ska upp tidigt och prata med min småsjuka lilla mamma. Men först ska det kollas på någon fantastisk youtube film som handlar om världen och allt vi inte vet om den, hela 44 minuter är den, får se hur mycket visare jag är efter att ha sett den. 
 
Hur som haver så får ni en liten bild av mig såhär inpå småtimmarna med fåglar och allt. 

The perfect power nap!

Publicerad 2012-10-19 02:16:00 i Allmänt,

Såhär mina vänner ser man ut efter en perfekt power nap:
 
 
Med mascara ner till hakan håret som ett enda krångel och sminket sådär fint bortskavt. Sjukt ful fbild men den bjuder jag på för att jag skojar inte, det var verkligen den bästa power napen NÅGONSIN! Hur vet man det frågar ni? Det bedöms av två faktorer, hur sjukt bra man mår när mna vaknar ifrån den och hur mycket dregel man torkar av från hakan, eller som denna gången ifrån ansiketet. Det var bra att jag sov med en handduk som filt, vi kan lämna det där ;)
 
Nu är det dags för lite handling på Ralph's!

RövSammie!

Publicerad 2012-10-17 08:06:00 i Allmänt,

Efter ännu en oändligt lång kvällslektion med Guy och Lily där vi endast fick ett kapitel i läxa (SKRÄLL) beställde vi hem lite kinamat. För att göra en lång historia kort så kom Sammie inte hem ifrån sin lektion, vi pratade med henne tjugo över nio då hon beställde sin mat och sedan hörde vi ingenting. Klockan blev halv elva och klumpen i magen blev för stor att ignorera. Efter att ha ringt Sammie utan att få svar ringer jag till Jesper som säger att deras lektion slutade vid halv åtta men att vissa stannade kvar och Sammie verkade vara en av dem. Jag jagar tag på två killar som också går i Sammies klass som bor två dörrar ner och de har inte heller någon aning om vem hon kan vara med så vi kan försöka få tag på någon i hennes grupp. När jag, Ellinor och Björns som är Sammies pojkvän håller på att ta på oss "Searching for Sammie"- mundering så svarar hon äntligen och det visar sig att hon filmar någonstans på campus men antagligen inte tyckte att det var något vi tyckte skulle vara värt att veta. 
 
Samtidigt som jag är förbannade på den lilla röven för jag blev sjukt orolig så kan man inte annat än att skratta åt hela situationen för det är så sjukt typiskt Sammie. Det är inte den första gången man väntat på henne i timmar och förmodligen inte den sista, lite spänning i vardagen levererar hon iaf...
 
Paltkoma är ordet och nu när jag vet att Sammie inte ligger mördad i ett dike någonstans så kan jag somna gott och ta igen lite missad sömn. 

Sprungit som en jude!

Publicerad 2012-10-16 06:47:12 i Allmänt,

Det är dags att gå till sängs, klockan är kvart i tio och jag har bestämt mig för att ta igen de timmar sömn jag förlorade igår. Jag är alldeles mör i kroppen efter att ha som rubriken säger; sprungit som en jude. Det är ett hemskt uttryck men det är det enda sättet jag kan rättfärdiga min springning under de senaste två dagarna. Sammie hade nämligen som uppgift att filma någon sorts överlämning vilket ledde till följande historia; Min tid håller på att rinna ut och jag kommer att dö om jag inte får tidglaset (tror det heter så men känns väldigt fel när jag skriver det) med mera tid i av Ellinor. Om man håller på att dö ja då springer man för glatta livet så att man kan få mer tid. Sagt och gjort i lördags sprang jag som om att mitt liv hängde på det nerför state street bland folk i ett par sandaler med 0.5 cm hård sula, x antal gånger med folk som stirrar och inte vågar gå förbi kameran och bilar som tutar och tjoar... Efter mitt och Ellinors hårda arbete blev vi bjudan på lite frozen yogurt på yogurtland vilket nästan gjorda mödan värt..
 
Dessvärre blev det inte så bra så då fick jag göra om allting fast denna gången slapp jag springa bland folk för vi gjorde det utanför våra lägenheter. Men samma scenario, sprang för livet i de värsta skorna på denna jord fast denna gången var det strålande sol på himmelen, GÖTT!. Men vad gör man inte för Sammie, hon är ju trots allt my person plus att det var lite roligt med. 

Jersey shore and noodles

Publicerad 2012-10-15 10:40:11 i Allmänt,

klockan är halv två på morgon och det är dags för det senaste avsnittet av Jersey shore och nudlar, är lite galen och testar med oriental flavor. Döm mig inte för att jag kollar på jersey shore, jag vet att det inte är kvalitets tv som svt men det har blivit lite av en kultgrej i vår lägenhet då vi började kolla på första säsongen och har nu kommit till den sista säsongen som har börjat sändas (säsong 6). Det har blivit lite av en familjetid..

Noodles!

Publicerad 2012-10-15 01:54:00 i Allmänt,

 
Time for noodles här borta i Amerikat! För proteinets skull slängde jag i lite broccoli och lite stekt kyckling, hyfsat gott jag är på väg till att bli en mästerkock här borta. Gordon Ramsay should watch his back!!

Inredningsknäpp...

Publicerad 2012-10-14 00:36:04 i Allmänt,

Jag Sammie och Ellinor fick lite krupp på hur fruktansvärt trångt vårt vardagsrum känns och tänkte att vi skulle piffa upp att lite. Resultatet: Soffan står lite längre in mot hörnet och matbordet lite längre ut ifrån väggen. Efter en halvtimmes arbete känns det ganska patetiskt men det finns inget rum för upp-piffning i vår lilla lägenhet. Jag fick en snilleblixt att vi skulle byta plats på tv:n och soffan och därmed får känslan av att det var större men det satta sladdarna stopp för. Snart ska Sammie filma oss för sin filmklass sedan får vi se vart som händer, personligen känner jag för en filmkväll efter en runda på state street. Nu jävlar kör Sammie Michael Jackson moves, detta kommer bli en bra dag!

 

Vårt "nyinreda" vardagsrum med inredningarkitekten iklädd en nyinköpt klänning. 
 
Lite galenpanna bild men glad är jag iallafall!

Rockin the braids!Rockin the braids!!

Publicerad 2012-10-13 07:42:13 i Allmänt,

 
Som ni ser så is Maja Johansson rockin the braids en vanlig fredagskväll. Har inte haft två flätor sedan högstadiet om inte tidigare (om man inte räknar emd inbakade flätor för att få lockigt hår vill säga). Känns sjukt konstigt men jag gillar det på något vänster, blir liten på nytt. 
 
Vad har hänt sedan sist nu då? Jag, Sammie och Ellinor åkte upp till Donken för att premiäräta där och det var en rätt trevlig upplevelse. Dessvärre verkar de inte har alla såser i detta landet som vi har hemma så jag fick klara mig utan bea denna gången. När tjejen i kassan frågade om jag ville ha medium eller large så frågade jag vad det var för skillnad. Hon håller sedan upp två olika "pommeshållare" en som är lite större en de som finns hemma och sedan en som seriöst är lika stor som en av mina skinkor, no joke! Medan chocken fortfarande sitter kvar svarar jag; eeh, medium.... Det är fan inte konstigt att amerikanerna är tjocka...
 
Annars så har det inte hänt så fruktansvärt mycket. Just nu mobbar vi Sammie, lite av en hobby denna fredagen... 

Poolhäng!

Publicerad 2012-10-11 23:05:16 i Allmänt,

Efter en på tok för tidig morgonlektion drog jag Sammie och Ellinor ner till poolen ett par timmar. Riktigt skönt, är lika blek som jag var när jag kom hit så något måste göras! Överlag kändes hela situationen sjuk bra bara för att jag en timme tidigare pratat med mor min som berättade att det var frost hemma i Sverige. Så här kommer saltet i såret på alla som är hemma. Medan ni börjar tampas med frost går jag till poolen efter sista lektionen för att bättra på brännan. Hur känns det? 
 
Men än är dagen ung och vi tänkte dra till donken ikväll för finmiddag. Vi har på något vänster inte ätit där än så nu är det en bigmac co. som står på menyn. MUMS!
 
 
Här får ni en bild på mig och Ellinor, enjoy. Ber om ursäkt för pandaögonen men hoppade i poolen med mascara, överlag inte den mest smickrande bilden men vad vore en blogg utan bilder där man ser annat än en leende glad skit?

Lågstadiedisco trots rövgrannar!

Publicerad 2012-10-10 08:40:02 i Allmänt,

Just nu har vi lågstadiedisco i vår lila lägenhet på Buena Vista. VI har skitkul och sjunger till "Mickey" och diverse andra härliga dängor från 90-talet/tidigt 2000-tal. Då kommer en tjej från lägenheten bredvid och säger; "Är ni fulla eller?" när Ellinor öppnar dörren. Tydligen så skulle hon upp tidigt under morgondagen och vi störde väldigt väldigt mycket.

Det ni bör veta innan jag fortsättet är att samma granne har knackat på vår dörr full med en backe öl i famn mitt i natten för att få låna vårt internet för att deras internet slutat fungera helt plötsligt. Tydligen skulle de göra läxor... Ganska tveksamt med tanke på tidpunkt och ölen. Dagen efter får de hur som haver låna vårt internet i typ en timme så de kan skicka in sina arbeten. Trots vår grannsamverkan så kan man inte ens få ett hej när vi möts. Det de glömde säga var att de hade lånat någon annans internet sen de kom hit men att de som lånade ut internetet tröttnat och till slut bytt lösen. Samma grannar tyckte att vi skulle låna dammsugaren IBS har här så att de kunde låna den av oss. Hell no, åk med IBS om ni vill ha dammsugarhelvetet.

Jag ber om ursäkt för min aggressivitet i detta inlägg men jag är så himla förbannad på bruttorna i lägenheten bredvid för vi hade skitkul och då kommer en bitter fxxxa och frågar om vi är fulla? Det säger mer om henne än om oss för hon verkar inte kunna ha kul utan alkohol vilket är ganska så ledsamt. Sammie, Emma, Ellinor och undertecknad har hur som haver roligt tillsammans även på sena kvällskvistar och har nu lugnat ner oss efter besöket och framförallt den bitchiga frasen "Är ni fulla eller?". VI hörs imorgon, natti!

DJ Bluntz in the house for shizzle!

Publicerad 2012-10-08 02:41:36 i Allmänt,

Det blev lite klubbhäng även på lördagen och DJ Bluntz, för alla som inte förstår så är det jag, äntrade scenen för första gången. Rena rama naturbegåvningen om du frågar mig. Det är faktiskt inte så svårt, iallafall inte när man har någon som kan brevid som säger vad man ska trycka på för att göra vad. Fråga mig inte vad mitt dj namn kommer ifrån eller vad det grundar sig på för det är inte jag som står bakom det, jag antar att det bara lät coolt. Så nu har jag bestämt mig att när jag blir rik ska jag köpa ett mixerbord-sak för att det var hur kul som helst, men just nu är jag fattig så just nu får jag snylta. Så här får ni två bilder tagna med Sammies mobil under kvällen:
 
 
Jag vid mixerbordet, dessvärre så funkade det inte just när bilden togs för den var tvungen att starta om eller något men jag körde på ändå och scratchade för allt jag var värd. 
 
Jag och Sammie i våra nyinköpta koftor, viktigt att säga att vi inte har koftorna över huvudet för att göra narr av burkan utan för att ljuset i köket inte gjorde oss några som helst tjänster....

Skype på restaurang!

Publicerad 2012-10-06 20:20:59 i Allmänt,

Pratade nyss med båda systrarna johansson innan famljemiddagen började på restaurang Stekpannan.. Utan mig! Det var ett kort samtal som gick ut på att jag mest satt och klappade händerna och var överlycklig över att få vara med i gemenskapen. Sedan började självklart min mamma gråta när de tre systrarna johansson var återförenade, en hörsnäcka i varje öra för mina systrar och systrarna johansson var återförenade på en restaurang. Jättemysigt! Här borta är klockan tio över elva på morron och jag sitter ensam uppe för vi var på en liten liten fest i en lägenhet några nummer bort igår och resten av sällskapet verkar vara väldigt trötta och för första gången sen jag kom hit så fick man dansa som hemma. Det var ingen jävla rapp i högtalarna utan tvättäkta kubbmusik med en dj tillochmed hör och häpna. 

My person!

Publicerad 2012-10-05 06:21:49 i Allmänt,

Sammie är inte bara min roomie utan hon är även my person! Vad innebär nu detta frågar ni er givetvis? Det innebär att hon står som en av två kontaktpersoner i skolans viktiga papper och att vi ofta och kärleksfullt säger "men det är väl klart, your my person" till varandra så fort vi stället upp för varandra. 
 
Plus att vissa speciella dagar så bjuder hon mig på egengjord risotto som smakar GUDOMLIGT. Plus att den smakar mynta så den påminner mig om en mojito, som för övrigt är den bästa drinken någonsin. Inte för att jag kommer se röken av den på ett bra tag men men.... SMAKLIG MÅLTID!
 
p.s ignorera de sjukt tattiga hörlurarna, hittar inte mina gröna och spexiga hörsnäckor och jag var tvungen att kolla på svenska hollywoodfruar, vad ska man göra? d.s

Toooorsdag!

Publicerad 2012-10-04 18:53:16 i Allmänt,

Det är redan torsdag och det är dags att ta helg i form av en traditionsenlig sovstund efter sista lektionen för veckan. Tiden går så sjukt snabbt här borta vet inte om det är något i vattnet som gör det, något är det iallafall... Jag har inte ens en kommentar om morgonens lektion. Det blev politiskt och det är det enda som behöver sägas....

Tvinn fem fel...

Publicerad 2012-10-03 02:02:55 i Allmänt,

Med en sidtvinning i högsta hugg så är jag redo för ännu en kvällslektion med Guy och Lily. Eller ja så redo man kan vara för de kör på hårt med att man ska kunna två kapitel varje vecka + ett projekt + ett till assaignment. Det känns bättre med tvinningen som sällskap det var länge sen vi hade lite ensam tid, vi har varit lite som på paus. Det var en populär jobbfrippa tidigare i år och nu har den klöst sin väg tillbaka american style!
 
 

Time for a treat!

Publicerad 2012-10-02 20:06:42 i Allmänt,

Med en lagom varm bagel med jordnötssmör på och ett glas oboy aka lite sen frulle är det dags för en liten belöning; Real housewives of New Jersey Reunion Part 1. BUYA!

BAZINGA!

Publicerad 2012-10-02 19:53:27 i Allmänt,

Iförd min "Bazinga"-tröja som jag fick av äldsta syster när hon varit i Amerikat så gick en en sömnig Maja mumlandes "det är fan inte kristet att ha klass såhär tidigt" till lektion. Försov mig en aning men efter att ha fått tillbaka quizzet vi gjorde på MKT 209 förra veckan så känns livet genast lite bättre för jag fick ett....*trumvirvel tack*.......
BAZINGA! Efter det så känner man sig lite mer motiverad för att plugga till MKT 203 och MKT 101, det är lite mycket idag men "a student got to do what a student got to do" eller vad man säger. Det har blivit lite mycket humble brag eller rent utav 'tvättäkta' skryt, jag ber om ursäkt för detta jag ska bättra mig! Ha det!

Käkar nudlar..

Publicerad 2012-10-01 02:41:58 i Allmänt,

Käkar nudlar som man kan få fyra stycken för en dollar på Ralph's, helt okej men inte något jag kommer käka varje dag. Definitivt ett alternativ om det är stramt om pengar de sista dagarna i månaden...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela