För allt smör i Småland

Följ mitt äventyr i Santa Barbara.

Tha Zipper!!!

Publicerad 2012-08-31 09:45:57 i Allmänt,

Klockan är halv ett och jag är tillbaka i min lägenhet efter att jag, Sammie och Ellinor har varit och hälsat på grannarna ovanför oss. Efter att en av dem skrämt oss halv ihjäl genom att säga HI! genom myggnätet i köksfönstret blev vi uppbjudna när de återlämnade tändstickorna de fick låna. Sagt och gjort efter mycket funderingar (hörde min mors röst inombords, jag visste ju ingenting av vad som väntade bakom dörren). De var självklart jättetrevliga och det blev en runda med beer pong och därmed fyller jag på med regler/vetenskap.

- Om en mugg inte har någon annan mugg omkring sig så kallar man det för en "island" och om man träffar så gills det som två muggar
- Det finns olika formationer som man kan be om, man får dock endast be om detta en gång. De namn vi stött på hittills är "the diamond" och "the zipper". (Det senare av de två var det jag och Sammie valde under vår omgång vilket vi självklar sa i ett ofrivilligt canon)
- När det är två muggar ställs formationen "the gentelman" automatiskt upp vilket är när man ställer de två muggarna på en lodrätt rad.

Bonden numero uno!

Publicerad 2012-08-31 06:34:00 i Allmänt,

Efter att ha haft en lektion i internationell Marketing, slappat vid poolen, gått till bookstore-en och köpt scantrons och nr 2 pencils gick jag, Ellinor och Sammie ner till fotbollsplanen (för den amerikanska fotbollen) för att kolla på Emma när hon cheerade. Emma är nämligen med i cheerleadinglaget på skolan och idag var det något sorts charityjippo på gång så vi gick dit och visade vårt stöd som den lilla familj vi har blivit. 
 
Hur som haver så spelade Sammie in några av "cheersen" de körde och vänder då kameran till mig och Ellinor med frågan, Visst är de duktiga?! Efter en del missförstånd blev det en liten gosig film av det hela och när vi sedan kollar på den hör jag hur frukansvärt bonnig jag låter. Jag har fram tills nu gått och trott att jag inte har någon som helst dialekt utan att jag har en neutral röst. Dessvärre kan jag inte leva i förnekelse längre, jag låter som en riktigt bonne det är bara till att acceptera detta. 

Schools out!

Publicerad 2012-08-30 18:35:33 i Allmänt,

Nu har klockan slagit tjugo över nio och dagens enda lektion är över och jag kan därmed ta helg. Livet leker då man även är ledig på måndag för att det är Labor Day. Lägger därför fötterna på bordet nu och tar långhelg. woop!

Heaven in a cookie!

Publicerad 2012-08-30 06:15:00 i Allmänt,

 
 
Världens. Bästa. Kaka. Som. Någonsin. Har. Gjorts. Punkt. 

Personligen har jag inte förstått hysterin kring oreos men denna versionen av oreos kakorna är den bästa någonsin gjord. Med sina 60 calorier per kaka tar de dig en tur upp till himmelriket. Det bästa som finns när man fått migrän efter att ha läst i en tråkig bok som ska handla om marketing men istället drar historia efter historia om pirater, lackar ur, stänger bokfan, lägger den i skamvrån och kollar aldrig tillbaka. (eller jag blir ju ila tvungen till att asa den med mig till lektionen imorgon men tills dess ska den få lida i ensamhet)

A but kicking school

Publicerad 2012-08-30 03:24:14 i Allmänt,

Efter andra dagen med Julie Brown så är man ganska trött i huvudet. I varje ämne får man i läxa att läsa minst ett kapitel till nästa lektion (som brukar vara inte nästa dag utan dagen efter det). Som en nyss hitflugen svennebanan är det inte så jättelätt att läsa 70 sidor om marknadsföring på engelska med massa nya termer bara sådär men det är hur som haver gjort nu.

Nu är det istället dax för ca 50 sidor läsning om international marketing, låter väldigt lockande väl? Iaf ska jag läsa det innan klockan har hunnit bli åtta på morron.

 

Nedan får ni en bild av mig med dagens outfit (som ni inte kan se men ett linne, ett par shorts och ett leende, använd er fantasi). Tycker det är sjukt tråkigt att blogga utan bilder och då jag inte har lokaliserat min kamera eller kommit överfund med hur man ansluter telefonen via bluetooth får ni helt enkelt nöja er med bilder på mitt fejs. Hoppas att det är okej for now!

 

Maja the tomtenisse-slayer

Publicerad 2012-08-28 23:43:24 i Allmänt,

Jag gjorde nyss en av mina vanliga patetiska men (förhoppningsvis) ack så gulliga nysningar. Varpå Sammie säger prosit, väldigt gulligt tycker jag och tackar därmed som den vänliga smålänning jag vill tänka att jag är. Då säger danderydstjejen att jag dödade en tomtenisse. Mitt ansiktsuttryck var ungefär som om att jag var fem år och någon gett mig en klubba för att sedan precis när den smakar som godast ta den ifrån mig och kasta den i en sandlåda. Kort sagt, it wasn't pretty.

Tydligen så är det ett gammalt talesätt som jag personligen inte uppskattar överhuvudtaget. Jag trodde att det var vänlighet att tacka vilket betyder att jag måste ha utrotat hela tomtens arbetskraft. Tycker han ha levererat lite dåligt de senaste åren ;) höhö (tillägger att jag är väldigt nöjd med mina presenter ifrån mamma och pappa, det är endast de få paket från tomten som jag har klagomål på.. )

Modig, dumdristig eller något helt annat?

Publicerad 2012-08-28 10:51:22 i Allmänt,

Klockan är halvt två på natten/morgonen här i Santa Barbara och jag kan inte sova. Jag missade själva sömnighetspunkten på kvällen och är därmed klarvaken utan någon som helst längtan efter att få se john blund. Jag tänkte därför för mig själv, "varför inte göra ett lite djupare och längre blogginlägg än de dagliga rapporteringarna som blivit en irriterande vana?" Here it goes som de säger här i amerikat. 
 
Under sommaren när jag har pratat om den stundande livsomvälvande resan med mina fina arbetskamrater har ordet modig dykt upp flera gånger. Fler gånger har jag även tänkt att ordet modig känns som helt fel ord att använda. Det är prinsarna i sagorna som räddar prinsessor i höga torn som är modiga. De slåss mot drakar som sprutar eld och onda trollkarlar med övernaturliga krafter som de egentligen inte har en chans mot men ändå alltid lyckas vinna över på något sätt.
 
Saken är den att jag känner mig inte det minsta modig snarare dumdristig. På flyget hit var jag inte ett dugg nervös utan jag åt, kollade på film, åt, kollade på film, åt, kollade på serier, åt, insåg att jag var kissenödig men satt längst in vid fönstret och ville inte störa mina "grannar" så jag  löste problemet genom att sluta dricka och slutligen kollade jag på en film till. Jag gav mig in i detta äventyret vetandes en ända sak, att det skulle förändra mitt liv, förhoppningsvis till det bättre. Och att vädret är awesome så jag antar att jag visste två saker... Eller kan det vara så att jag just av den anledning att jag inte känner mig modig, är modig?  Nu känner jag spontant att denna tankekedja kräver för mycket av min hjärnkapacitet så jag ger mig nu.
Slutsats: Jag är varken modig eller dumdristig utan snarare "somewhere in between". 
 

You name it, I'm there

Publicerad 2012-08-28 06:27:36 i Allmänt,

Twitter, klout, linked in you name it där hittar du mig! Och fler konton ska det bli.
 
Det ingår i kurserna med Julie Ann Brown att man har ett twitter konto, ett klout konto och ett linked in konto. 
På klout får man poäng och rankas enligt hur mycket inflytande man har på internet enkelt sagt. Man kan koppla facebook, twitter, instagram, youtube och fler sociala medier till kontot och därmed antar jag att man kan höja sitt klout poäng (det vill säga så länge folk pratar om det du pratar om och du får gensvar).
Linked in fungerar ungefär som ett kontaktnät på internet och man kan göra eller få så kallade recommendations. Så för att höja mitt klout poäng och därmed göra mig själv som produkt mer eftertraktad ska jag skaffa varenda konto som finns som kan höja mitt klout poäng. 

FIrst day of school!

Publicerad 2012-08-28 04:29:41 i Allmänt,

Idag var det dags för skola! Introduction to Marketing och Consumer selling strategies var det som stod på schemat, båda med Julie Ann Brown, en kvinna i sina bästa år med långt blont hår med ett glittrigt blått diadem som var väldigt oväntat. Jag gillar henne starkt redan från början, raka rör precis som det ska vara lite "ta ingen skit"- t-shirt. Plus att hon är en sucker för svenskt godis så man har ju redan halva inne som svennebanan!
 
Men nu tänkta jag sätta snoken min o böckerna för jag har fått i läxa att läsa ungefär 70 sidor tills på onsdag och tänkte att det kan vara bra att läsa den första läxan ordentligt för att göra ett gott intryck ;)
 
 
Inte den finaste av bilder på undertecknad men den får komma med ändå för det var första skoldagen. Till vänster ser ni en av mina roomies Ellinor, hon går också marketing så vi hänger ihop vid höften så att säga ;)
Taggad till tusen på första skoldagen!
 

Lördag!

Publicerad 2012-08-26 03:38:47 i Allmänt,

Idag är det lördag och det blir inget Isla Vista för min del utan det bli till att avnjuta en riktig festmåltid för att sedan ha ännu en filmkväll med mina roomies. Woop!

It ain't no kebab...

Publicerad 2012-08-25 06:24:23 i Allmänt,

Dessvärre finns det ingen kebabpizza i USA men 4 bitar gick ner. Saknar dock redan kebaben hemma, har redan bestämt att första stoppet hemma kommer vara på Sabbes...

Give me some of that pizza!

Publicerad 2012-08-25 05:23:49 i Allmänt,

Huvudvärken är som bortblåst efter en av de bästa sovstunderna i mitt liv och as we speak är våra pizzor på väg till vår lilla lägenhet. Det vankas filmkväll igen och vad passar bättre än att äta pizza family style?

En eloge till mina roomies...

Publicerad 2012-08-25 00:34:48 i Allmänt,

Har sjukt ont i huvudet, spänningshuvudvärk rättare sagt (min roomie och pt Sammie har kollen). Så just nu har min tredje roomie Emma skänkt en resorb till mig. Det känns riktigt skönt med mina roomies, vi har redan blivit som en liten konstig familj som tar hand om varandra vilket en dag som denna är guld värt!

The twilight continues...

Publicerad 2012-08-24 13:01:28 i Allmänt,

Klockan är tre minuter i fyra på morgonen and I am still going strong! Efter en hel del påtryckningar av mig och Ellinor ska den sista filmen ses. De andra ville ge upp redan efter andra men har det lovats en twinight då ska det bannemej bli en twinight. Så det så!

Twinight!

Publicerad 2012-08-24 06:37:15 i Allmänt,

Efter en riktig festmåltid som ni ser så är det dax för TWINIGHT!. Med andra ord ett maraton med filmen Twilight, Efter mycket om och men (och bussar som inte kommer så man cruise-ar taxi istället) är vi hemma med en massa gotte och en massa läsk. Trots att klockan har hunnit bli halv tio tänker inte jag och mina roomies ändra på planerna. Twinight ska det bli!

¨Spread it on the bagel¨

Publicerad 2012-08-23 22:44:04 i Allmänt,

 
Bagel, en av de bästa sakerna amerikanerna har "uppfunnit". Egentligen är det nog bara ett runt bröd med ett hål i men det är så sjukt gott. I vår lägenhet finns det en grill som man kan rosta bageln i och med avocadoröra och rödlök på smakar det som en bit av himlen.  

Orientation dag 3

Publicerad 2012-08-23 05:11:42 i Allmänt,

Tredje dagen av orientation är avklarad. Med mitt vunna Santa Barbara City College block i högsta hugg, ett ark scantron och en number 2 pencil var det bara till att glida igenom den två timmar långa lektionen. Orientation handlar kort sagt om att man lär sig saker om den amerikanska kulturen och det amerikanska skolsystemet. 
 
Efter att ha lagt bittra 816 röv dollar på 4 böcker som jag behöver till mina kurser denna termin var jag lite smått skitförbannad över livet generellt. Men precis lagom får man en fin hälsning via mor min ifrån chefen i tidningskiosken på jobbet. Det var precis det jag behövde, blev glad ända in i själen!

Frulle

Publicerad 2012-08-21 18:04:08 i Allmänt,

Nu känner jag mig som en riktig student. I brist av tallrikar äter jag mina flingor ur en av mina framtida matlådor. På menyn står det något sånär på fullkornsflingor, banan, russin, hallon och mjölk. En helt okej frulle.

Första träningspasset...

Publicerad 2012-08-20 23:56:22 i Allmänt,

Iförd ett par svarta cykelbyxor, sporttopp, en lånad träningströja samt ett par converse var det dags för mig att träna mitt blekfeta arsle för första gången. Det var inte den mest optimala klädseln men jag kunde inte vänta längre med att röra på mig. Träningskläder står just nu överst på shoppinglistan.

Det blev iaf en kilometer jogging (2.5 varv på springbanan runt fotbollsplanen) två rundor uppför trappen i läktaren och lite annat smått o gått som crunches, plankan osv. Låter kanske som väldigt lite men jag ville inte träna världens pass iförd ett par platta converse skor.

Nu är det dags för filmkväll i vår lilla lägenhet, "Bridesmaids" sitter ju aldrig fel!

Lyckades lägga upp detta inlägget på min andra blogg så lägger upp detta i efterhand.. Detta skulle alltså lagts upp igår!

För allt smör i Småland...

Publicerad 2012-08-19 21:51:30 i Allmänt,

... är namnet på min blogg. Väldigt krångligt med tanke på att man inte kan använda åäö men ni får helt enkelt ta er tiden att skriva det med a och o. Anledningen till detta krångliga namn är att innan jag åkte fick jag en smörkniv i trä av min farmor där just frasen "För allt smör i Småland" var inbränt. Smörkniven är givetvis med och kommer vara förevigas på bild när jag kan lokalisera den i röran som har bildats på min halva av rummet..

Efter att ha cruise-at till Lazy Acre (en mataffär längre ner på cliff drive) på våra fina K-mart cyklar och köpt lite saker för att kunna laga pannkakor håller min rumskompis Sammie just nu på och lagar pannkakor. Gött liv här i Santa Barbara!

Beer pong

Publicerad 2012-08-19 11:28:00 i Allmänt,

Beer pong, ett till synes simpelt spel. När jag sa att jag gärna ville köra beer pong hade jag ingen aning om vad jag gav mig in på. Jag hamnade iaf i lag med en kille som hete Pete, som var en väl erfaren beer pong spelare. Motståndarna bestod av en stockholmare och en lule-bo, som jag och Pete självklart krossade. Större dellen av förtjänsten går givetvis till Pete men jag lyckades faktiskt pricka tre av ca tio muggar vilket inte är helt fel för första gången. Traditionellt innehåller muggarna öl men i detta fallet var det vatten och man körde istället med något som kallas för "sidecup" vilket betydde att man hade en mugg med dricka brevid och fick ta en liten sip när motståndarna träffade en mugg.
 
Här följer några regler som jag tror jag lyckades uppfatta rätt:
- Om man lyckas träffa två gånger på raken säger man = Heating up (lyckades med detta hela två gånger på två matcher)
- Om man träffar tre på raken= On fire och man går skjuta igen
- Om båda i laget lyckas träffa samma mugg får man ta väck tre muggar och man får kasta igen.
- Om man träffar muggen när pingisbollen studsat i bordet en gång räknas det som "2 cups" och man får därmed ta väck två muggar. 
- Om man missar muggarna men pingisbollen rullar tillbaka får man om man hinner ta bollen innan motståndarna, kasta igen fast denna gången med vänsterhanden (alternativt högern om man är vänsterhänt)
 
Det finns säkert ett tiotal regler till men det var dessa jag lyckades förstå denna gången, kul var det iaf!
 
 

Nytt land = Ny blogg!

Publicerad 2012-08-19 10:44:51 i Allmänt,

Som de flesta av er förhoppningsvis redan vet så är jag just nu i Santa Barbara. De småländska skogarna är ett minne blott och jag har inte sett, rört eller känt lukten av en räka på över två veckor (vilket är ett rekord efter en sommar på Börjes). Med mitt nya äventyr följer även en sprillans ny blogg!
 
Jag är nyss hemkommen ifrån debutkvällen på Isla Vista som är partygatan i Santa Barbara. Kvällen bestod av trevliga människor, ett frenteiskt letande efter det eftertraktade "lingeriepartyt" som inte var något annat än ett rykte, en hemfärd i en överfylld taxi, beer pong och självfallet de obligatoriska röda muggarna!
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela